pondělí 26. října 2015

Když se řekne PŘÁTELSTVÍ

Co nebo kdo je vlastně opravdový přítel?

Zamysleli jste se někdy nad tím, kdo je váš opravdový přítel? Máte ve své blízkosti někoho, o kom to můžete s čistým srdcem a bez zaváhání vyslovit? A jaká kritéria pro označení "OPRAVDOVÝ PŘÍTEL" máte? Je to někdo, s kým se téměř denně vídáte a trávíte s ním hodně času? Nebo to může být i někdo, koho vidíte třeba jen jednou za rok nebo i za delší čas? A přesto víte, že je to vaše duše spřízněná.

Mým životem prošlo přátel myslím dost. Někteří z nich jdou se mnou stále. Jiní se objevili jen na určitou část nebo jen úsek života a pak se zase ztratili. Jiní nejsou permanentně v mé blízkosti. Často o nich hodně dlouhou dobu ani nevím, ale mají ten zvláštní dar, že se najednou zjeví, když je potřebuju. Tak se tak jako by vynořují a zanořují jako velryby v moři...ve vlnách.


Máte ve svém okruhu VYNOŘOVAČE?


Tihle "VYNOŘOVAČI" jsou náhodou hodně zajímaví tvorové. Mám pocit, že se vyskytnou právě v situaci, kdy je nevědomky nejvíc postrádáme, potřebujeme, voláme.... Prostě se zjeví, řeknou nám něco důležitého, jen tak mimoděk a přitom to má grády. Tak nějak to přesně zapadá do našeho scénáře. Řeknou nebo udělají něco, co zapadne jako kostička do skládačky. A pak si v klidu zase jdou po svém, zanoří se zpátky do vln :-). Asi jdou říct pro změnu něco Neptunovi nebo Sirénám, to nevím :-). V každém případě mají tu zvláštní a přitažlivou sílu právě v tom, že se vždycky objeví v okamžik, kdy si je žádáme. Prostě to vycítí na dálku. Naše cesty směřují k bodu, kde se spolu protnou. Vyslyší naše volání z útesu, tam u červeno-bílého majáku. A připlují :-).

Vlastně mě teď k tomu napadá, že mám všeobecně ráda velryby a delfíny. Myslím, že to jsou hodně inteligentní a vnímaví tvorové, stejně jako naši milí VYNOŘOVAČI :-). A stejně tak jsou ohroženým a vzácným druhem, stejně jako VYNOŘOVAČI....asi si nechám to slovo patentovat, je dobrý...VYNOŘOVAČI:-))). A pokud máte ve svém "bratrstvu" právě VYNOŘOVAČE, hýčkejte si ho (je). Myslím, že to je takovej anděl strážnej v lidskym těle. Nepotřebuje být s vámi stále, jen vás občas přijde navštívit :-).

U mě to funguje tak, že mě najednou ten člověk začne víc "skákat" do hlavy, do myšlenek. Ale nikterak zásadně se nad tím nezamýšlím. Prostě mě napadne a za chvíli zase vypadne :-) Je to taková milá vzpomínka, kdy si řeknu, že už jsme se vlastně dlouho neviděli a že by to bylo moc fajn, se zase potkat. A šup, v hlavě jsou zas další věci a lidi a situace. Prostě VYNOŘOVAČ nemá moc v popisu práce se v našich hlavách moc zabydlovat, má na starosti jiný věci, důležitější:-). Tuhle práci přenechá jiným lidem, povinnostem, myšlenkám. Třeba kdy začínají vánoční výprodeje a jiné životně důležité mezníky:-).


S VYNOŘOVAČEM býváme přítomní a bdělí


No a pak se to stane...po krátkém čase, a někdy jde jen o hodiny, někdy o dny a někdy dokonce o týdny, se najednou "náhodně" potkáme. A máme z toho většinou oba radost (poznámka autora: kdyby z toho setkání měla radost jenom jedna strana, nebo dokonce ani jedna, nejedná se o VYNOŘOVAČE, ale o blbou náhodu:-)).

Ale když je to tak jak má být, říkáme si, že jsme si na sebe v poslední době často vzpomněli a že je fajn, že se konečně zase vidíme. Takhle nějak mi to funguje. Je to většinou hodně intenzivní setkání. A nemusí být ani moc dlouhý. Prostě je tak nějak "nadupaný" potřebnýma informacema a taky pocitama. Čas tak nějak plyne pomaleji a výživněji, i když ho spolu tolik nestrávíme.

Opravdu je něco na tom, že když jste najednou přítomní, v tomto okamžiku a myšlenky vám nikam neutíkají, prostě jste jen tady.... něco se stane...čas se zpomalí...jste v jakémsi zvláštním prostoru. Kolem tepe zrychlený život. Ale vás se to pro tuto chvíli vůbec netýká. Jste se svým "VYNOŘOVAČEM" (to slovo mě fakt baví) a říkáte si s lehkostí a humorem věci, které jsou pro vás důležité a pro něj zřejmě taky. Je to vzájemná výpomoc, družba nebo Freundschaft :-). Nazývat to můžeme jakkoliv. V každém případě je to přínosné pro obě strany, energie proudí...vnímáte to celým tělem, je to cítit ve vzduchu, je to příjemný čas, jste doma:-).

A pak vám najednou zase zmizí a vy jemu taky. A čas plyne dál...nemá cenu lámat si hlavu, kdy zase připluje. Jisté je, a na to se můžeme spolehnout, že opět v pravý čas :-).


A co vy, moji milí, máte také svého VYNOŘOVAČE :-)???





Spartakiádní bohyně






Žádné komentáře:

Okomentovat